Våra resmål i Sydafrika

Kapstaden

Det sydvästra hörnet av Sydafrika, lokalt känt som Western Cape, är landets mest intressanta och turistvänliga del ur flera aspekter. Kapstadsområdet bjuder på naturupplevelser som få kan matcha. Här väntar ett härligt klimat när vi nordeuropéer har det som sämst, riktigt bra golfbanor samt vänliga och serviceinriktade människor. Den svaga lokalvalutan ger dessutom guldkant på vardagen. Cape Town, som staden heter på engelska, utgör en perfekt startpunkt (eller avslutning!) på en lyckad Sydafrika-resa!

Winelands

Öster om Kapstaden ligger The Winelands, med universitetsstaden Stellenbosch som centralpunkt. Här finns ett tiotal golfbanor och drygt 200 vingårdar. Vi är som turister välkomna på 99% av dem. Som golfare är förstås Ernie Els Wines ett givet val, både för mat och vinprovning. Devonvale Golf & Wine Estate erbjuder prisvärt boende och golf. En riktigt bra bas under en Sydafrika-vistelse! Bästa banan i området är annars Pearl Valley och Erinvale.

Hermanus

1,5 timme sydost om Kapstadens flygplats ligger Hermanus, en liten pittoresk kustby som är mest känd för sina valskådningar i sep & okt. Byn är en pärla med massor av restauranger, butiker, konstgallerior och små hotell & guesthouses. Lägg därtill en 27-hålsbana 5 min utanför stan och en vindal med dryga dussinet välkomnande vingårdar i Hemel-en-Aarde! Å missa inte naturbassängen Fick's pool! En vecka i Hermanus går fort. Toppbanan i närområdet är Arabella, ca en kvart från Hermanus.

Fancourt

40 mil öster om Kapstaden, i utkanten av staden George, ligger Fancourt - en av världens absolut bästa golfresorter. Stora ord som vi med gott samvete kan stå för. Här finns allt man kan önska sig: lyxigt men samtidigt smakfullt hotellboende, 3 st 18-hålsbanor av yppersta världsklass, ett enormt träningsområde, prisbelönt Spa-avdelning, 3 restauranger i olika smakriktningar, pooler, barer, enorm trädgård m.m. Här saknas faktiskt ingenting!

Safari-lodge

En Sydafrika-resa är inte komplett utan en safari-upplevelse. På Gondwana Game Reserve, ca 5 timmar från Kapstaden (ca 45 min från Fancourt) finns The Big Five och supermysiga lodger med exotisk touch. Tillsammans med kunniga rangers åker man 2 ggr om dagen ut i öppna jeepar på "game drives" och söker upp de vilda djuren. 1 eller max 2 dygn räcker långt. Under vistelsen ingår alla måltider. Närheten till både Fancourt och spektakulära Pinnacle Point ger bra kombo-möjlighet.