Våra resmål i Spanien

Costa Ballena

Här finns ett av våra mest prisvärda resmål för pro-grupper. Eller vad sägs om ett bra fyrstjärnigt hotell intill en trevlig 27-hålsbana och ett av Europas bästa träningsområden till en vettig prislapp? Det är bara den långa transfern från Malaga flygplats som hamnar på minuskontot. De 27 hålen är i princip helt platta och ytterst spelvänliga. Något som rimmar bra med att kunna ta träningsinstruktioner ut på banan. Mycket populärt för juniorgrupper under vintermånaderna.

El Rompido

I det sydvästra hörnet av Spanien, nära gränsen till Portugal, ligger ett flertal omtyckta golfanläggningar. El Rompido är en av dem. Här ligger två 18-håls parkbanor. Södra banan är äldst och har många minnesvärda hål runt ett naturskyddat våtmarksområde. Norra banan är betydligt öppnare än sin systerbana, men längre. Hotellet håller hög klass och tillsammans med golfklubben erbjuder de attraktiva veckopaket. "Semi-all-inclusive" är både praktiskt och prisvärt!

Islantilla

Komplett golfresort med fyrstjärnigt hotell och 27 varierande golfhål utanför dörren. Tillsammans med bra träningsområden, uppskattad halvpensionbuffé och god service-anda är Islantilla ett ytterst prisvärt resmål. Hotellet byggdes långt efter golfbanan stod färdig och ligger tvärs över gatan från golfklubbhuset. De drygt 200 rummen är stora och luftiga.

La Finca

I hjärtat av Costa Blanca (söder om Alicante) ligger denna femstjärniga golfresort med alla tänkbara faciliteter och en av områdets bästa 18-hålsbanor. I ägarfamiljen finns även Villamartin och Las Ramblas, två omväxlande och spektakulära banor som förstagångsbesökarna antingen älskar eller hatar. På hotellet finns 3 middagsalternativ.

La Sella

En timme norr om Alicante flygplats ligger denna prisvärda golfresort med ett femstjärnigt Marriott-hotell och en 27-hålsbana utanför dörren. Här är det svårt att inte trivas! Hotellets 3 restauranger ger en bred middagsupplevelse (dine-around). Inom en timmes bussfärd når man toppbanan El Saler, strax söder om Valencia.

Hacienda del Alamo

En komplett anläggning som inledningsvis fick ekonomiska bekymmer i kombination med en alldeles för svår golfbana. Detta är nu tillrättat och banan är en trevlig "walk in the park" med en hel del wasteareas och dammar. Bra fyrstjärnigt hotell och välutrustade lägenheter utgör ett brett boendeutbud. Stor range, flera närspelsområden och en 6 hål Academy Course, perfekt för närspelsträning.

Valle del Este

Det här resmålet ligger ca 20 mil söder om Alicante i Almería-provinsen. Även om transfern kan verka lång så är det värt resan. Kombinationen av ett riktigt fräscht hotell direkt på en välskött golfbana, stabilt klimat och en låg prislapp gör Valle del Este till en vinnare! Numera finns det dessutom ett nybyggt närspelsområde, något som länge eftersökts.

Villaitana

Endast 10 taximinuter ovanför storstaden Benidorm på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana. Närmare 500 hotellrum, 2 st Jack Nicklaus-ritade 18-hålsbanor, stora övningsområden och en dryg handfull restauranger är ingredienser som säkerställer en lyckad klubbresa. En oförglömlig minnesbild är den skyline som Europas Dubai visar upp.