Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado  Timetravel.se Montado

Montado - Portugal

45 minuter sydost om Lissabon ligger Montado, en trevlig parkbana som nyligen kompletterats med ett högklassigt boende i själva klubbhuset. Om du föredrar att bo vid golfbanan för att inte spilla tid på transporter så är Montado ett av våra allra bästa alternativ. Här är det inte många steg från sängen till 1:ans tee!

Montado är en riktigt trevlig parkbana som ligger ca 10 minuter utanför hamnstaden Setúbal. Anläggningen har nyligen har byggts om och moderniserats för många miljoner och resultatet har blivit en mycket behaglig parkbana, inte alltför svår men ändå tillräckligt intressant för att man ska vilja spela där en hel vecka. Eller gör 1-2 utflykter till närbelägna banor som Ribagolfe, Quinta do Perú och Aroeira.

Här finns en videopresentation av anläggningen!

 

Montado är en riktigt trevlig parkbana som ligger ca 10 minuter utanför hamnstaden Setúbal. Anläggningen har nyligen har byggts om och moderniserats för många miljoner och resultatet har blivit en mycket behaglig parkbana, inte alltför svår men ändå tillräckligt intressant för att man ska vilja spela där en hel vecka. Eller gör 1-2 utflykter till närbelägna banor som Ribagolfe, Quinta do Perú och Aroeira.

Här finns en videopresentation av anläggningen!

 

I samma byggnad som klubbhuset ligger hotellrummen (s k studios) som invigdes under våren 2009. Standarden är fyrstjärnig och rummen är mycket spaciösa vilket de flesta golfare brukar uppskatta. Alla rum har terrass eller balkong med utsikt över golfbanan. Frukost och middag serveras i klubbhusets restaurang. Klubbhuset har också en fin inomhuspool och ett Spa. Sommaren 2017 kommer även en utomhuspool stå färdig mellan hotellbyggnaden och 18:e tee.

Hotellet erbjuder numera även "semi all-inclusive" (eller halvpension plus, som de själva kallar det. För en mindre merkostnad ingår all dryck mellan kl 18 och 23, gäller både i bar och restaurang. Mycket praktiskt!

Klicka här för att besöka deras hemsida (öppnas i nytt fönster)

Närmaste flygplats är Lissabon och den bästa förbindelsen erbjuder TAP, det statliga flygbolaget (Portugals motsvarighet till SAS). TAP ingår i Star Alliance och man kan därför tjäna bonuspoäng om man har SAS Eurobonus. Både från Stockholm och Köpenhamn går det direktflyg som tar ca 3,5-4 timmar. Från Göteborg måste man mellanlanda i Frankfurt eller München. Från Arlanda och Köpenhamn går det dagliga direktflyg, vissa dagar t o m flera avgångar per dag.

Bagage & service ombord på planet
I våra avtal med flygbolagen ingår fri transport av resväska och golfbag (max 17 kg hos TAP och max 20 kg hos Norwegian). Resväskan får väga max 20 kg och ni får ta ombord ett handbagage som får väga max 5 kg. På flyget med TAP serveras en varm måltid med dryck utan kostnad men vi rekommenderar ändå att ni inte går ombord hungriga eftersom flygplansmaten ibland kan upplevas som lite trist (och i för små portioner).

Hyrbil / Transfers
Det går bra att ta sig till Montado antingen med transfer eller hyrbil. Oavsett vilket alternativ ni väljer så förbokar vi detta. På Lissabons flygplats samarbetar vi med hyrbilsfirman Auto Jardim som har fordon i alla storlekar. Körtiden till Montado är ca 45 minuter. Karta och vägbeskrivningar får ni av oss.

Högerkolumnen anger antal dagar med nederbörd.

 

Träningsmöjligheterna på Montado är numera alldeles utmärkta. Här finns en stor dubbelsidig drivingrange med grästees och plats för 2 x 30 personer. Dessutom finns här 3 puttinggreener, en chippinggreen och 2 bunkrar. Allt inom mycket bekvämt gångavstånd från klubbhuset, boendet och första tee.

Restauranger
När mörkret lagt sig över Montado kan man antingen äta middag i klubbhuset eller ta sig in till storstaden Setúbal som ligger på bekvämt taxiavstånd (10 minuter). Inne i Setúbal finns det gott om olika alternativ men eftersom staden ligger vid havet är fisk och skaldjur är den dominerande inriktningen.

Vinprovning och vingårdsbesök
Inom 30-45 min finns ett flertal vingårdar som gärna tar emot besökare. Vi kan även bjuda in en vinexpert till hotellet för en trevlig och lärorik vinprovning.

Golfa på Troia-halvön
Från Setúbals hamn kan man med en enkel färjetur på 15 minuter nå halvön Troia som är ett enda stort naturreservat. Från färjan kan man ofta se delfiner och väl framme så är den fina golfbanan ett naturligt ställe att stanna på. Robert Trent Jones Sr har ritat den erkänt svåra banan som efter en nyligen genomförd ombyggnad håller mycket hög klass!

Lissabon - en riktigt mysig storstad!
Om man har hyrbil är det enkelt att ta sig in till Lissabon och där finns det naturligtvis massor att göra. Här finns mängder av sevärdheter blandat med både moderna och lite mer traditionella shoppingstråk. Stadskärnan är inte särskilt stor så man hinner se och uppleva mycket under en dag i Lissabon. Kanske kan det även vara intressant att avsluta besöket med lite fotboll på högsta nivå? De två stora lagen heter Benfica och Sporting Lissabon. Vi kan hjälpa till att ordna biljetter!© Time Travel AB | Tåstrupsgatan 10 262 32 Ängelholm | Tel: 0431 - 36 80 36 | Epost: info@timetravel.se
Skapad av: Comotion.se 3D + interaktiv studio Ängelholm