Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra  Timetravel.se Sesimbra

Sesimbra - Portugal

45 minuter söder om Lissabon ligger den pittoreska fiskebyn Sesimbra med sina charmiga gågator och trevliga restauranger. Det här är ett resmål för dig som vill uppleva det genuina Portugal men inte ge avkall på golfupplevelsen. I Sesimbra får du nämligen båda delarna!

Den bästa golfbanan i området heter Quinta do Perú och den ligger endast 20 minuters bilresa från Sesimbra. Här är det lätt att trivas! För den genomtänkta och följsamma designen står amerikanen Rocky Roquemore och i det böljande landskapet har han lyckats väldigt bra. Layouten är både omväxlande och utmanande och detta är en bana som alltid får höga betyg i våra utvärderingar.

Det finns fler banor i området, bl a Aroeira (läs mer under resmålet Aroeira), samt Montado och Troia.

Den bästa golfbanan i området heter Quinta do Perú och den ligger endast 20 minuters bilresa från Sesimbra. Här är det lätt att trivas! För den genomtänkta och följsamma designen står amerikanen Rocky Roquemore och i det böljande landskapet har han lyckats väldigt bra. Layouten är både omväxlande och utmanande och detta är en bana som alltid får höga betyg i våra utvärderingar.

Det finns fler banor i området, bl a Aroeira (läs mer under resmålet Aroeira), samt Montado och Troia.

Precis nere vid vattnet ligger det fyrstjärniga hotellet Sana Sesimbra där vi verkligen kan rekommendera rummen med havsutsikt. Vyerna från balkongerna är nämligen helt fantastiska! Om man väljer att sova med öppen balkongdörr så hör man vågorna slå in mot strand. Mycket rogivande!

Hotellet har 90 rum, restaurang, bar och en fin relaxavdelning högst upp i hotellet med inomhuspool (8 x 15 m), bastu, gym och jacuzzi. Det finns även biljardbord, dart och konferenslokaler på detta hotell.

Närmaste flygplats är Lissabon och den bästa förbindelsen erbjuder TAP, det statliga flygbolaget (Portugals motsvarighet till SAS). TAP ingår i Star Alliance och man kan därför tjäna bonuspoäng om man har SAS Eurobonus. Både från Stockholm och Köpenhamn går det direktflyg som tar ca 3,5-4 timmar. Från Göteborg måste man mellanlanda i Frankfurt eller München. Från Arlanda och Köpenhamn går det dagliga direktflyg, vissa dagar t o m flera avgångar per dag.

Bagage & service ombord på planet
I våra avtal med flygbolagen ingår fri transport av resväska och golfbag (max 17 kg hos TAP och max 20 kg hos Norwegian). Resväskan får väga max 20 kg och ni får ta ombord ett handbagage som får väga max 5 kg. På flyget med TAP serveras en varm måltid med dryck utan kostnad men vi rekommenderar ändå att ni inte går ombord hungriga eftersom flygplansmaten ibland kan upplevas som lite trist (och i för små portioner).

Hyrbil / Transfers
På detta resmål rekommenderar vi hyrbilar/minibussar eftersom boendet inte ligger vid golfbanan. Det går naturligtvis bra att nyttja busstransfer också men det blir avsevärt mycket dyrare än hyrbilar. På Lissabons flygplats samarbetar vi med hyrbilsfirman Auto Jardim som har fordon i alla storlekar. Körtiden till hotellet i Sesimbra är ca 45 minuter. Från hotellet till golfbanan är det 20 minuters körtid. Karta och vägbeskrivningar får ni av oss.

Träningsmöjligheterna på Quinta do Perú är mycket bra och grupper med Pro är alltid mycket välkomna. De senaste åren har vi lagt våra Academy-kurser på Quinta do Perú bl a därför att träningsområdet håller så hög klass!

Drivingrange (dubbelsidig, D1 & D2)
Den dubbelsidiga rangen mäter nästan 300 meter och man får slå från grästees från båda håll (10 mattor under tak finns också). Närmast klubbhuset (D1) är grästee 75 x 20 m och på den bortre sidan (D2) mäter den 75 x 40 meter. Totalt kan 50 personer slå bollar samtidigt. På den bortre sidan finns även en grund bunker (8 meter lång) för att träna slag från fairwaybunker. Rangebollarna är gula Srixon. Kan förbokas.

Puttinggreen (P1 & P2)
Mellan klubbhuset och första tee ligger P1, en bra puttinggreen (20 x 30 m) med 9 hålkoppar. På den bortre sidan av rangen ligger också en bra puttinggreen (P2, 23 x 17 m) med 9 hålkoppar som också får användas för chippning. Kan förbokas.

Chippinggreen (Ch1)
Precis mellan caddiemastern och första tee ligger Quinta do Perús senaste investering, ett helt nybyggt närspelsområde där man både kan putta, chippa och slå bunkerslag (B3).

Bunker (B1 & B2)
På den bortre sidan finns två bunkrar som mäter ca 10 x 6 m. Bunkerslagen slås mot en provisorisk greenyta som klippts upp på grästee. Kan förbokas.

Klicka här för att ladda ner en skiss över träningsområdet.

Sesimbra - äta ute är inne!
Eftersom Sesimbra är en genuin fiskeby är det fisk och skaldjur som dominerar restaurangmenyerna. Träkolsgrillad svärdfisk är en av specialiteterna i byn och den tillagas alltid utomhus på särskilda grillvagnar oavsett vilket väder som råder. Om vädret tillåter så sitter man självklart ute och äter. Om du åker hit så kommer du garanterat att stöta på Tony - restauranglegenden som inte har friserat sin mustasch sedan 1977.

Lissabon - storstad som lockar
Det går bussar från Sesimbra in till Lissabon för de som vill ägna sig åt sightseeing. Hotellet hjälper till med busstider m.m.

Vinprovning
I byn Azeitao, som ligger på väg till golfbanan, finns det flera vingårdar som är öppna för besökare. Den mest kända vingården heter José Maria da Fonseca och flera av deras viner kan man idag köpa på Systembolaget. Kanske du någon gång har smakat Periqita?

Arrábida
Alldeles utanför Sesimbra börjar naturreservatet Arrábida som sträcker sig ända bort till Setúbal. Området är oerhört vackert så om du vill koppla av i naturen (utan golfklubbor!) så kan detta vara ett bra alternativ.© Time Travel AB | Tåstrupsgatan 10 262 32 Ängelholm | Tel: 0431 - 36 80 36 | Epost: info@timetravel.se
Skapad av: Comotion.se 3D + interaktiv studio Ängelholm